Picnicul printre gunoaiele altora

Lipsa de civilizaţie poate compromite o zi relaxantă ce se doreşte a fi o ieşire la aer liber cu prietenii. Să-ţi laşi amprenta în locurile de unde te încarci cu energie nu înseamnă să-ţi laşi resturile, să arunci pungile sau sticlele goale în iarba care ţi-a fost adăpost pentru picnic. Dacă ea îţi oferă tratamentul de-a te bucura de natură tu îi oferi tratamentul de-a nu o trata cu respect. Nu este un schimb echitabil.

Civilizaţia presupune respect pentru locurile care ne oferă frumuseţea lor, iar frumuseţea noastră vine şi din modul în care ştim să ne purtăm cu natura. Să strângi mormane de gunoaie după petrecăreţii de dinainte nu este un mod de relaxare şi deconectare. Taxa de gunoaie se plăteşte inutil dacă ea nu se şi respectă şi nu i se recunoaşte scopul.

Zonele de picnic pline de gunoaie înseamnă lipsă de respect faţă de noi înşine.Din păcate, în următorii ani acestea vor fi din ce în ce mai multe, de aceea este necesar ca cei care sunt certaţi cu legea şi bunul simţ să dea dovadă de o reevaluare şi îmbunătăţire a valorilor individuale.