Camere supraveghere false

Camerele de supraveghere false va pot ajuta cel mai mult mai ales acolo unde e nevoie de o supraveghere serioasa. Acestea pot fi ascunse asa cum numele o spune, insa cel mai bun atu este ca pot fi camuflate in spatele oricarui obiect, cum ar fi o rama de fotografie sau un ursulet. 

Sunt cel mai adesea folosite de cei care vor sa surprinda in fapt anumite persoane, pentru a testa abilitatile sau nivelul de cunostinte, pentru a demasca pe cineva si altele. In functie de nevoile pe care le aveti, sunteti liber sa faceti si alegeri la acest tip de camere supraveghere.
Camerele video ascunse au detectori de fum si de miscare incluse in functie de necesitati. Exista camere ascunse care pot fi si iluminate cu infrarosu, acestea fiind practic incorporate in detectorii de miscare. Cu acest tip de camere se poate vedea pe timp de noapte, ori daca lumina este foarte slaba. Camerele de supraveghere ascunse mai pot fi camuflate si in alte tipuri de dispozitive de exemplu ele pot fi ascunse in oglinzi, in ceasuri care au un recorder video incorporat, in detectori de fum si altele.
Cele mai potrivite camere supraveghere ascunse sunt cele camuflate in interiorul vizorului. Un atu impresionanat al acestui tip de dispozitiv de supraveghere este faptul ca au in dotare un obiectiv de tip pinhole ce este ascuns. El poate sa capteze imaginea chiar si printr-un spatiu foarte mic cum ar fi gaura unui ac de cusut.
Totusi camerele de supraveghere ascunse mai pot fi si doar audio. Acestea pot fi de regula ascunse in cadrul sistemelor de alarma sau in cadrul sistemelor video cu ajutorul carora se poate supraveghea, camerele cu pricina fiind utilizate doar in incaperi specializate. Puteti gasi o larga oferta de produse accesand diverse site-uri specializate in domenii de securitate si protectie.

Bogatiile lui Cresus

Printre expresiile uzuale ale limbii romane si nu numai, regasim si "bogatiile lui Cresus". Acestea pornesc din cele mai vechi timpuri avand sensuri oculte, iar originile lor sunt in Lydia, un mic stat din Asia, care a fost destul de bogat la o vreme. 

Sa vedem totusi la ce se refera bogatiile lui Cresus: Lydia era stat in vestul Asiei Mici, care in timpul dinastiei Mermnazilor ajunsese infIoritor. Regele Alyattes (618-562 inaintea erei noastre) a batut primele monede ale lumii antice si a impus regatul ca putere comerciala si forta militara. Dupa domnia lui indelungata, a urmat la tron fiul sau, Cresus (562-546 inaintea erei noastre) ultimul reprezentant al dinastiei, care a ramas celebru pentru bogatiite sale fabuloase. Cei saispreze ani de conducere ai statului au constituit perioada de maxima dezvoltare, incheiata brutal prin cucerirea Lydiei si prin transformarea ei in satrapie de catre Cirus II cel Mare (559-529 inaintea erei noastre) al Persiei. Tara cu nisipuri aurifere, situata intre lumea egeearia si cea asiatica, Lydia a fost o sursa ideala pentu acumularea de valori, pe care Cresus le-a etalat, adesea memorabil, pentru contemporani.
 
La curtea sa a primit poeti si filozofi, reusind sa faca din Sardes, capitala regatului, unul din centrele culturale ale timpului. Suveranului ii placea sa converseze cu invatatii si importantii sai oaspeti, sa le acorde cu generozitate ajutoare in bani si, desigur, sa fie laudat pentru avutiile sale si pentru marinimia de care dadea dovada.
Iata ce ii scrie Pittacos din Mytilene, un cunoscut om de stat: "Ma poftesti sa vin in Lydia ca sa-ti vad bogatiile. Dar eu si fara sa le vad sunt convins ca fiul lui Alyattes e cel mai plin de aur dintre regi..." si Solon, marele legiuitor al Atenei, a corespondat pe aceasta tema cu Cresus: "Sunt incantat de bunavointa ce ai fata de mine si iti jur pe zeita Athena ca, daca n-as fi dorit mai presus de orice sa traiesc intr-o tara democratica, as fi primit mai degraba sa-mi duc viata in palatul tau..."
Se prea poate ca in cursul vizitei sa fi avut loc scena relatata de Diogene Laertius in "Despre vietile si doctrinele filozofilor"
 
"Unii povestese ca regele Cresus imbracat in podoabe de tot felul, se aseza pe tronu-i si-l intreba pe Solon daca a vazut vreodata un spectacol mai frumos. Da - fu raspunsul lui Solon - cocosi, fazani si pauni, caci ei stralucesc in culori naturale care sunt de mii de ori mai frumoase". Se poate spune ca Solon si-a facut datoria si in haina filozofului cu exigenĊ£a si luciditatea legiuitorului, afirmand ceea ce se potrivea de minune vanitosului rege. "BogaĊ£iile lui Cresus" consemneaza realitatea unei existete istorice, insa are sens si ca morala, prin cunoasterea circumstantelor care au generat-o.

Camere de supraveghere cu IP pentru interior

Camerele de supraveghere trebuie alese in functie de nevoi si desigur de cele mai multe ori trebuie sa aveti grija ca ele sa fie compatibile cu restul dispozitivelor pe care le utilizati, mai ales atunci cand vorbim despre supraveghere ip interior. Achizitionarea acestora trebuie sa beneficieze de o consultanta in prealabil in cazul in care nu va pricepeti la camere de supraveghere, si desigur cea mai buna consultanta o puteti primi numai pe microtech.ro. 

Camerele de interior trebuie adesea sa fie putin mai aspectuoase, preferabil sa fie in acelasi context coloristic cu restul incaperii, sa aiba o pozitionare buna pentru a putea inregistra, sa aiba infrarosu pentru a putea capta imagini pe timp de noapte si desigur sa aiba si autoreglator de lumina ca sa poata inregistra corespunzator. Atunci cand doriti sa faceti o astfel de achizitie indiferent de motiv trebuie sa tineti seama si de faptul ca raportul pret - calitate este unul care mereu functioneaza adica daca platiti o suma mai mare pentru camere de supraveghere de interior veti beneficia si de un dispozitiv mult mai bun cu mai multe functii. 

La firma Microtech Electronic din soseaua Fabrica de Glucoza, Bucuresti, Sectorul 2, veti gasi produse pentru toate buzunarele si desigur le puteti comanda si online, livrarea fiind facuta in mod gratuit in functie de numarul de produse cat si in functie de valoarea lor, de regula, destul de repede. Daca un produs nu este disponibil pe stoc nu trebuie decat sa dati de stire sau sa comunicati cu unul dintre consilierii profesionisti pe care ii puteti gasi pe site prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon pe care il gasiti in rubrica de contact. Totodata aveti la dispozitie si o adresa de e-mail prin intermediul careia puteti sa adresati sugestiile si intrebarile dumneavoastra.

NU stiu...poate

Nu stiu cum dar cred ca noi doi ne-am intalnit cumva...
Nu stiu de ce dar cred ca tu mi-ai luat primul urma!
Nu stiu... Poate!
Poate ne vom mai intalni.

cine stie ce vremuri senine ne vor mai ademeni
catre izvorul cu apa lina
si luna mereu plina.
poate pe-un camp sau pe un varf de munte,
poate ca ne vom spune lucruri marunte.
poate pe mare sau sub valurile ei
ne vom sterge cu nisipul, gandurile atarnate de coada unui ponei
sau de stele…

cine stie? poate o sa-mi pui iar in par rachitele
Nu stiu, dar poate ma gandesc si acum la tine.
sau poate ca sunt prea naiva si nu ma pot abtine!
Nu stiu... poate!
cine stie?
oi fi eu candva buna la toate!

Idei de rochii de vara in 2014

In 2014, pare aproape imposibil de stabilit trendurile in privinta rochiilor pentru sezonul estival, deoarece specialistii in fashion propun o varietate foarte generoasa de modele, texturi, taieturi, lungimi. Rochiile de vara sunt, fara doar si poate, cele mai cautate in sezonul estival, principalul motiv pentru care designerii au creat atat de multe modele, pentru toate gusturile si preferintele. 

Anul acesta, in materie de culori, se poarta nuantele pastelate dar si cele foarte puternice precum rosu, albastru sau portocaliu.

Fie ca esti o fashionista convinsa sau doar o impatimita a shoppingului, este absolut necesar sa fii informata cu ceea ce propun designerii in materie de rochii de vara.  Din multimea de rochii de vara disponibile in magazinele traditionale sau pe care ti le pune la dispozitie un magazin de haine online, este destul de greu sa te hotarasti ce sa alegi, mai ales atunci cand ai un buget limitat.

In aceasta vara poti alegeti din 5 modele de rochii aflate in tendinte. Alege ceea ce ti se potriveste din urmatoarele trenduri in materie de rochii de vara:

1. Rochie de vara cu buline: avand un aer retro si inocent, aceasta rochie te salveaza in multe circumstante. Este perfecta pentru examene, intalniri cu parintii iubitului sau alte momente in care trebuie sa iti pui in valoarea feminitatea.

2. Rochie de vara cu peisaj: aceasta tip de rochie este potrivit firilor mai indraznete. Cu peisaje cu flori sau animale, cu siguranta aceasta este rochia de care ai nevoie sa iesi din anonimat si sa atragi atentia celor cu care intri in contact.

3. Rochie de vara plisata: acest model de rochie este in voga de ceva vreme. Daca nu ai o astfel de rochie, te sfatuim sa investesti in ea, deoarece, cu siguranta, va mai fi in atentia designerilor si stilistilor si in urmaroarele sezoane. O poti considera o investitie pe termen lung.

4. Rochie de vara in stilul anilor 20: desi este un model vechi, este cel mai nou trend al anului 2014. Daca vrei sa iti impresionezi prietenii si sa starnesti invidia tuturor la o petrecere, tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi o astfel de rochie cu totul speciala. Cele mai frumoase sunt cele din matase fina alba sau cele in nuante mai puternice, pentru un look fresh.

5. Rochie de vara neon: nuantele tari sunt in voga in acest sezon, asa ca, daca se numara printre preferatele tale, nu ezita sa o achizitionezi. Ca sa temperezi putin „socul” pe care il produce aceasta rochie, alege croieli feminine, in stilul anilor 50 sau croieli minimaliste in stilul anilor 60.

Efectele uleuiurilor esentiale asupra corpului fizic

Cu siguranta macar o data in viata ati folosit uleiuri esentiale si daca nu esnetiale atunci macar un ulei simplu sau esente esentiale. Ele ne ajuta foarte mult atat in redobandirea echilibrului cat si in inducerea anumitor stari. Dupa modul in care actioneaza uleiurile esentiale auspra corpului putem observa trei faze principale:
Faza unu - uleiurile sentiale intra in corp penetrand tesutul epitelial
Faza a doua - odata absorbite uleiurile esentiale intra rapid in sistemul capilar, limfatic, sanguin intrand in sistemul circulator.
 
De aici ele ajung la ficat pentru a fi introduse apoi in sange. Atat timp cat uleiurile esentiale circula odata cu sangele, tesuturile si organele, pot alege cantitatea pe care vor sa o foloseasca si procesele lor metabolice sau doar sa primeasca stimularea, sedarea sau alta proprietate benefica pe care o are uleiul atunci cand acesta trece prin zona respectiva. Este foarte important sa retinem ca nimic nu sta in corp pentru mult timp. Uleiurile esentiale datorita proprietatilor lor volatile raman in corp doar 48 de ore.
 
Faza a treia - aceasta faza implica procesul de eliminare. Dupa ce uleiurile esentiale stimuleaza organele specifice, vor fi conduse apoi de corp sa fie eliminate pe diferite cai sub forma de vapori, transpiratie, urina, scaun. O alta metoda de folosire a acestora este prin inhalare. Aceasta are un efect profund asupra corpului. Cand mirosim uleiurile esentiale vaporii lor stimuleaza mici extensii ale nervilor olfactivi. Acestia contacteaza direct creierul fara a mai avea nevoie de mai multi nervi sau jonctiuni sinaptice pentru a ajunge la el.
 
Nervii olfactivi stimuleaza cea mai primitiva parte a creierului cunoscuta sub numele de Sistemul Limbic. Acesta este  important in procesarea reactiilor emotiilor, dorintelor, apetitului si amintirilor. Acesta este motivul pentru care putem spune intr-un mod foarte clar ca uleiurile esentiale prin conexiunea lor directa pot avea efecte profunde si imediate asupra organismului nostru. Cercetarile care s-au efectuat in acest sens au demonstrat ca sunt suficiente cantiati foarte mic de ulei esential pentru a crea un stimul. Marirea dozei nu amplifica considerabil reactia.