O casa frumoasa este o casa iluminata corect

Ne intrebam de multe ori de ce casa noastra nu arata asa cum ne-am dori sau cum anume sunt aranjate casele pe care le vedem in imaginile de pe internet ori la televizor ?! Ne intrebam si cu siguranta multi raman doar cu intrebarea, avand in vedere ca nu isi dau seama de detaliul marunt de la care porneste totul.

Unii ar spune ca locuinta nu este pusa in lumina potrivita, insa cei mai multi ar spune ca nu este luminata cum trebuie ceea ce reprezinta si cea mai buna exprimare. Iar acest fapt a fost dovedit. de catre toti maestrii specializati in artele designului de interior. Culorile pe care de exemplu le alegem pentru pereti sau pentru tavan (multi in ziua de azi isi coloreaza si tavanul) pot fi culorile pe care le dorim cel mai mult insa in zadar daca nu sunt puse in lumina potrivita. Astfel ca - utilizand becuri clasice - vom avea o lumina mai galbuie, ceea ce va < deteriora > - ca sa zicem asa - nuanta pe care am ales-o si cu ii va modifica chiar si textura intr-un mod aparent.

Pentru a avea culoarea pe care chiar am pus-o pereti, ideal este sa optam pentru becuri cu o lumina alba, clara, de exemplu pentru cele care au si spot led, tinand seama ca nu modifica nimic, nici in aparenta si nici in esenta. Becurile pe care le folosim chiar si pentru iluminatul din casa trebuie sa indeplineasca mai multe criterii motiv pentru care ideal este sa optam pentru aceste dispozitive cu led care vine la pachet sci avantaje precum: eficienta ridicata - LED-urile actuale pot produce 100 lumeni folosind doar 1 watt de curent sau dimensiune redusa cat si rezistenta - fata de becurile fluorescente CFL, becurile economice LED se distrug mai greu, si au durata de viata indelungata.

10 particularitati misterioase ale Pamantului pe care nu le vom intelege niciodata

Lacul Hillier. Lacul Hillier nu numai ca e singurul lac roz din lume, insa e si unul greu de inteles. A fost descoperit in 1802 in Australia. Ca sa protejeze fauna si flora din jurul lui, turistilor le este permis sa-l vada doar din aer. Lacul are o salinitate ridicata, se poate inota in el. Culoarea rozie e data de o combinatie dintre creveti si halobacterii, niste microorganisme care nu sunt bacterii, dar traiesc pe crusta de sare a lacului.

Lacul Retba din Senegal e si el tot roz si salinizat, insa nu e chiar asa de roz iar culoare se datoreaza algelor. In cazul lacului Hillier, culoarea e data de o reactie chimica. Sarea poate reactiona cu praf de copt dizolvat sau cu chimicalele din rocile care inconjoara lacul. O alta explicatie e o iluzie optica, pentru ca apa ramane rozie chiar si cand o pui intr-un borcan. Cum s-a format Hawaii? Lantul de insule Hawaii e un loc fierbinte. Magma iese la suprafata si sta milioane de ani pana cand placile continentale o acopera. Asa apar insule vulcanice cu cate un vulcan activ fix in mijlocul lor. Magma se ridica de undeva de la 3.000 de kilometri adancime asa ca ajunge foarte rapid la suprafata din cauza presiunii imense, de unde si locurile fierbinti care se intalnesc din loc in loc.

La vest de Hawaii s-a descoperit in 2011 un punct si mai fierbinte, unde o piscina subterana plina cu materiale topite este gata oricand sa iasa la suprafata si sa faca prapad. Varsta Marelui Canion. Marele Canion este una dintre cele mai faimoase formatiuni geologice de pe Terra. Cu toate astea nu se stie ce varsta are. Unii spun ca are sase milioane de ani, altii ca are 70 de milioane de ani. Nici cine l-a sapat in forma asta nu se stie sigur. Poate ca a fost Raul Colorado sau ce a fost acolo si Colorado si-a vazut de drum printre roci. Se tot publica studii peste studii despre ambele ipoteze insa nu exista nici un fel de progres real.

Fisetele metalice si utilizarea lor in functie de proprietati

In cadrul companiilor trebuie sa avem cat mai multa siguranta atunci cand vine vorba de lucrurile angajatilor, de echipament sau de alte lucruri ce tin de bunurile firmei. Atunci cand dorim siguranta maxima ne gandi ca cele mai bune solutii ajung la fisete metalice, deoarece acestea pot avea un design placut, util, pot fi sigure, iar rezistenta lor in timp este uimitoare mai ales daca sunt intretinute. Si nu mai punem la socoteala si proprietatile metalului, astfel incat un fiset metalic poate fi unul dintre cele mai cautate.

De exemplu, conductibilitatea termica a metalelor are mare importanta in tehnica. Astfel, instalatiile la care se cere o incalzire si racire rapida, cum sunt cazanele de abur, schimbatoarele de caldura, caloriferele, radiatoarele automobilelor, se fabrica din metale cu buna conductibilitate termica. Si sa nu uitam nici de rezistenta la coroziune aceatsa fiind proprietatea materialelor de a rezista la actiunea de degradare lenta sub actiunea agentilor chimici din mediul inconjurator. Densitatea metalelor variaza in limite largi, se obisnuieste sa se considere metalele cu densitatea mai mica decat 5, metale usoare, iar cele cu densitatea peste 5, metale grele. Astfel, potasiul, sodiul, calciul, magneziul, aluminiul sunt considerate metale usoare, pe cand zincul, staniul, fierul, cuprul sunt metale grele. Acum ramane la latitudinea fiecarui om sa vada ce material va alege in cele din urma si pe ce metal va miza atunci cand va dori sa isi faca fisete metalice.

De regula, insa atunci cand vorbim despre colaborari cu firme mari, acestea aleg ele materialul din care urmeaza sa confectioneze diverse lucruri insa cu siguranta puteti sa va impuneti preferintele. Fisetele metalice prezinta si o foarte mare siguranta mai ales pentru ca ele pot fi prevazute cu un sistem de inchidere si in plus pot avea mai multe compartimente care sa ofere confort si spatiu utilizatorului.

Ti s-a slabit lantul de la bicicleta? Cu o clama de par ai rezolvat problema

Toate domnisoarele au sau au avut nevoie de o clama de par, ba chiar barbatii mai folosesc uneori clame de par ca sa-si „coafeze” pletele. Dincolo de aspectul estetic, clama de par are si un alt rol foarte important: sa fereasca parul de eventuale accidente sau sa nu-i permita sa se miste in toate partile si sa incomodeze domnita care-l poarta. Cu siguranta nici nu v-ati gandit vreodata sa folositi clama de par pentru a taia banala paine, de exemplu.

Clama de par „high tech” nu numai ca taie tot ce prinde, dar poate insuruba si desuruba piulite, suruburi, poate masura o bucata de material, sa zicem, si nu in ultimul rand poate fi o foarte buna surubelnita. Iar cand berea rece de abia asteapta sa fie savurata si nu aveti nimic la indemana, clama briceag va scapa de presiunea de pe umerii dvs., pentru ca da, poate desface si capace de bere. Pretul e infim, vreo 9 dolari dar merita fiecare cent. Clama seamana foarte mult cu multifunctionalele electrocasnice gen robot de bucatarie, numai ca e foarte mica, usor de purtat si mereu la indemana. Ar fi interesant daca am putea transforma pe acelasi principiu si alte obiecte pe care le folosim zi de zi. Sa putem folosi o bricheta ca guma de sters, ascutitoare sau chiar cutit, o rama de ochelari pe post de betisoare de urechi sau bluetooth receiver sau un portofel pe post de sticky notes si card de cumparaturi. Ideea din spatele inovatiilor multifunctionale pare a fi simpla: creativitate pusa la incercare si foarte, foarte multa viziune outside the box.

Altfel cum ai putea sa-ti inchipui o bricheta ascutitoare sau un portofel-sticky notes, niste concepte simple dar care nu le trec prin cap celor care nu vad mai departe de simplul portofel sau clasica bricheta. Si tot ideile simple au dus si la aparitia multor obiecte care ne inconjoara-de exemplu, asa a aparut casetofonul, CD-ul, HDD-ul-cineva s-a gandit ce-ar fi daca am face asta ca sa ne ajute sa facem mai bine asta.

Dedurizarea apei te scapa de boli si accidente nedorite

Numai daca stai intr-o zona de munte si bei apa de izvor poti fi sigur – si nici atunci - ca nu vei avea probleme din cauza apei. Sursele de apa exploatate incorect si tevile vechi pot duce la aparitia apei dure, cea mai mare temere a consumatorilor casnici si industriali.

Pentru dedurizare apa – apa dura are in componenta ei chimica saruri de calciu si de magneziu care pot dauna organismelor vii si masinii de spalat vase, de spalat rufe, de exemplu – se folosesc in general filtre anticalcar si cu site special gandite in vederea unui proces de dedurizare apa cat mai eficient. shop-einstal.ro va pune la dispozitie cele mai bune filtre de apa, statii de dedurizare sau sterilizatoare uv pentru apa utilizabile foarte usor. Filtrele pentru dedurizare apa pot fi puse atat la robineti cat si la centrale, unele modele sunt si cu autocuratire, cu dublu corp sau triplu corp cu filet si cu sita nylon. Cele mai eficiente insa sunt filtrele magnetice anticalcar pentru dedurizare apa, care distrug toate cristalele de calcar din apa, iar sarurile dure devin aragonita, fiind usor de eliminat. Ele pot fi utilizate oriunde, de la centrale termice, la boilere sau racoritoare.

Daca filtrele nu vi se par prea convenabile, puteti lua o statie de dedurizare apa de pe www.shop-einstal.ro care va va asigura un jet puternic la robinet, curatenie maxima si energie electrica consumata mai putina. Calcarul din apa dispare cu sarea pastilata adaugata in sistemul statiei de dedurizare apa, schimbul ionic fiind principiul care sta la baza procesului de dedurizare apa. Nu trebuie sa va faceti griji daca sunteti mai putin familiarizat cu tehnologia moderna pentru ca fiecare statie de dedurizare apa are display electronic, foarte usor de controlat. Pentru afacerile din zona industriala exista statii de dedurizare apa industriale, mai mari, care functioneaza dupa acelasi principiu.

10 steaguri controversate

Steagul curcubeu. Steagul comunitatii gay sau Steagul Mandriei este un simbol al mandriei lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor si transexualilor si toate miscarile sociale recunoscute dupa 1970. Culorile simbolizeaza diversitatea comunitatilor si este un însemn al mandriei gay-ilor. Originar din Statele Unite ale Americii, steagul e folosit acum in toata lumea. Creat de designerul Gilbert Baker, in 1978, steagul a suferit mai multe modificari pana sa ajunga multicolor.

Din 2008, cea mai intalnita varianta are sase culori, rosu, portocaliu, galben, verde, albastru si violet, este arborat orizontal, cu dunga rosie deasupra, exact cum apar culorile intr-un curcubeu. Steagul din Angus. In 2007, in Angus, Scotia, Consiliul a decis sa arboreze un nou steag in locul celui scotian. Miscarea radicala a starnit furie in intreaga Scotie, 7.000 de oameni semnand o petitie impotriva ideii Consiliului, pana la urma ajungandu-se la un compromis-steagul nou sa nu fie arborat langa cel scotian pe cladirile Consiliului. Steagul are patru patrate in care se pot vedea niste animale fantastice-un leu ciudat, de exemplu, si o inima sau o centura, reprezentand cele patru titluri nobiliare din Angus. Steagul cu Soarele Verginei. In august 1992, noua republica independenta Macedonia a adoptat un nou steag care l-a inlocuit pe cel comunist. Steagul avea un Soare stilizat pe un fond rosu aprins, cu opt raze principale si alte opt secundare, toate focalizate intr-un punct-simbolul Soarelui Verginei sau Steaua Verginei, dupa numele asezarii grecesti unde a fost facuta descoperirea arheologica a orasului antic Aigai.

A fost adoptat de multi din Republica Socialista Macedonia pentru a simboliza legaturile istorice dintre tara si Macedonia antica si a fost folosit in demonstratii si la parade de etnicii macedoneni. Steagul, constitutia si numele noului stat au devenit obiect de cearta intra Macedonia si Grecia, care a ajuns sa isi declare dreptul de copyright exclusiv asupra numelui Soarele Verginei. Natiunile Unite au intervenit in conflict si i-au determinat pe macedoneni sa schimbe steagul, constitutia si sa rezolve problema numelui.

Culori fabuloase pentru nunta anului 2014

Cine ar fi crezut vreodata ca si nuntile ar trebui sa se supuna trendurilor in materie de moda? Si cine ar fi crezut ca si clasicele si traditionalele nunti romanesti vor ajunge vreodata sa tina seama de tendintele internationale in domeniu? Si totusi, agentiile de organizari de nunti de pe la noi sunt intotdeauna la curent cu tot ce se intampla in lume in materie de nunti cu stil si fac din aceste noutati un must si pentru nuntile de la noi.

Iar la www.invitatiioriginale.ro tendintele in materie de invitatii nunta, dar si pentru restul accesoriilor pentru nunta si botez, nu se pot decat supune acestor linii. Iata, asadar, daca vreti sa aveti o nunta cu stil in 2015 care sunt culorile de invitatii pe care ar trebui sa le treceti pe short list-ul din care veti alege invitatia perfecta. Cea mai folosita si mai stilata culoare pentru nuntile acestui an este bleumarinul (sau navy, asa cum o veti auzi spusa de catre specialistii in domeniu). Nimic nu va arata mai bine anul acesta decat o invitatie in nuante de navy, fie ca este combinat cu alb, fie ca are un model cu dungi marinaresti, fie ca are un model cu buline, fie ca optati pentru o combinatie de culoare cu galben, de un efect fantastic. La fel de atragatoare sunt anul acesta si nuantele de roz. Iar o invitatie de un roz pal nu va putea fi nicicand egalata ca sensibilitate si eleganta, anticipand o nunta romantica sau boema. In afara de roz pal, se poate folosi si rozul nisipiu, ideal si pentru meniuri sau place carduri, dar si pentru tort.

Sigur nu sunt prea multi cei care s-au gandit la invitatii in tonuri de verde. Si cu toate acestea, in 2014 o puteti face fara teama. Nuantele de verde ale acestui an sunt naturale, si arata foarte bine combinate cu nuante de somon sau orange pal. Invitatiile in aceasta combinatie coloristica se pot asorta place card-urilor de pe mese si de asemenea, pot fi in ton cu aranjamentele florale, unde nuantele de verde sunt intotdeauna la ele acasa.

Lucruri obisnuite care au propriul muzeu

Toasterele. Daca pana acum ati crezut ca prajitoarele de paine erau niste unelte de bucatarie foarte utile atunci cand aveati pofta de o paine prajita crocanta, ei bine, trebuie sa stiti ca au o istorie interesanta. Fundatia Muzeul Toasterelor este un organizatie non-profit care-si canalizeaza toate eforturile in sensul pastrarii intacte a istoriei prajitoarelor de paine. Muzeul fizic a fost inchis insa mai exista posibilitatea redeschiderii. Ideea de baza a muzeului-fundatie a pornit de la conceptul unic al unei cafenele unde, pe fiecare masa exista un prajitor de paine pe care clientii il puteau folosi pentru a-si face paine prajita oricand doreau. Fondatorii muzeului nu l-au gandit doar ca pe un loc unde puteai vedea diferite tipuri de prajitoare si paine, dar si ca pe un loc de studiu al designului si artei de-a lungul secolelor. toastermuseum.com este un site unicat unde pot fi vazute mai bine de 600 de prajitoare de paine diferite a caror istorie si modalitate de constructie sunt dezvaluite pas cu pas. Unele chiar sunt de vanzare pentru cei care doresc un toaster de colectie. Iepurasi. Un cuplu a dus la extrem pasiunea pentru urecheati si a strans mai bine de 28.000 de obiecte legate de iepurasi in casa lor din California. Aici gasesti tot ce vrei care seamana cu niste iepurasi-masa, ustensile de bucatarie, prosoape cu iepurasi, pat cu iepurasi, tot ce ti-ai putea dori si bonus o pereche de urecheati care se joaca de mama focului. Familia nu accepta morcovi cadou si nici iepuri, insa alcoolul e numai bun… Mii de vizitatori le-au trecut pragul muzeului dedicat iepurasilor care e tot timpul deschis. Mai ciudat e ca mii de ochisori de iepurasi te privesc in acelasi timp de cand intri pana cand iesi… Par. Da, exista un muzeu dedicat parului, ba chiar mai multe daca ne gandim bine. In Turcia, puteti vizita atelierul de ceramica Chez Galip, unde proprietarul a colectionat par de la femeile care i-au trecut pragul de ani buni-16.000 de mostre de par au fost colectate de la doamnele si domnisoarele care l-au vizitat. Despre cum a inceput colectionarea parului exista doua variante: una legata de o femeie, prietena, care a lasa o suvita de par pe birou pentru ca proprietarul sa-si aminteasca de ea, si alta legata de o campanie interesanta in care toti cei care donau par puteau castiga vacante in diferite zone de pe glob. In Missouri exista Muzeul parului-aici sunt mii de bijuterii si opere de arta din par, dar si par din podoaba capilara a Reginei Victoria sau celebrului Michael Jackson. Sunt coroane de flori din par, picturi cu par. In Japonia, exista un alt muzeu ciudat dedicat parului, Muzeul Coiffure, unde se pot admira replici in miniatura ale tunsorilor japoneze din cele mai vechi timpuri pana astazi.