Ce se mai poarta in materie de fashion barbati in iarna asta

In materie de moda, barbatii sunt mai fericiti ca nu prea au asa de multe variante cum au doamnele. La ei lucrurile sunt mereu in „alb si negru”, tendintele din fashion sunt clare.

Pentru sezonul toamna-iarna 2015-2016, barbatii trebuie sa fie pregatiti sa poarte, daca vor sa fie in trend, jachete cu umplutura, pufoase, care tin de cald, cu fas lucios si mat, de preferat din doc sau denim, toate matlasate.

Dupa cum se observa deja, in fashion vorbim de un fel de mimetism in materie de materiale recomandate pe sezon, asta insemnand ca daca moda pentru femei spune clar, matlasat, atunci ne asteptam ca si barbatii, asa cum vedem pe strada, sa poarte cam aceleasi tipuri de materiale sau croieli.

Jachetele matlasate se pot asorta pe dedesubt cu un tricou, pot exista layere cu pulovere sau camasi desfacute, merg foarte bine in sezonul asta decolteurile in V. Am lasat deoparte camasile pentru ca aici trebuie sa facem o analiza un pic mai amanuntita. In materie de fashion barbati, spre sfarsitul anului in curs si inceputul anului viitor se poarta cu siguranta camasa smart-elegant si casual sport.

Va suna a chinezarie sau S.F., nu? Lucrurile sunt simple: cand vorbim de casual sport ne referim la camasi cadrilate, cu patratele si neaparat din denim, in vreme ce smart-elegante spunem ca sunt camasile uni, in culori basic, neutre, cu nuante totusi puternice.

Primele se pot asorta de minune cu vestele tricotate, calduroase si usor de gasit, pulovere cu decolteul rotunjit si hanorace sau sweatere, in cazul celor smart-elegante, asortarea e mai pretentioasa un pic, cerand sacouri sau blazere, costume, cravata. Sacoul, la moda si in toamna-iarna 2015/2016 se poate asorta si el cu helanga pe gat, vedeta desavarsita de la acest sfarsit de an.

Nu face greseala sa o porti cu jeans evazati, alege denim si pantaloni „cuminti”, regular, straight, cum vrei, dar cat mai, ei bine, da, masculin, ca doar asta cauta orice barbat care vrea sa fie la moda, sa arate prin fiecare articol vestimentar masculinitatea in stare pura. La final, nu avem cum sa trecem peste capitolul incaltaminte, unde lucrurile sunt simple: a fi la moda la inceput de 2016 inseamna sa ai in picioare mocasini si pantofi sport de tip gheata.

Moduri in care cultura ne afecteaza iluziile

Doctorii care ne pun diagnostice au si ei iluzii si temeri, trairi contradictorii. Unii doctori cred ca evalueaza si trateaza bolile psihice in mod obiectiv. Asta este adevarat pentru practicienii americani, dar nu toti, care cred ca multe tari au anumite iluzii legate de aceste boli. Doctorii americani sunt si ei la fel de incorsetati in iluzii si in cutume culturale ca si altii din lume atunci cand vine vorba de afectiuni ce tin de psihic. Cu toate masinariile complicate cu ajutorul carora pot vedea creierul si pot da medicamente foarte bune ce altereaza chimia creierului, nu recunosc exact chiar toate bolile. Fiecare boala psihica, ca e ea schizofrenie sau depresie, este influentata de credintele culturale si de asteptari precum paralizia piciorului provocata de isterie si vapori ori zar sau oricare alte boli psihice din istorie. Ca si in cazul Sri Lanka, medicii americani credeau ca au putut depista care era problema si ca o puteau trata. Unii doctori cred ca e bine sa vorbesti despre trauma suferita, sa o analizezi si sa scapi de barierele emotionale. Exista chiar o credinta potrivit careia noi suntem fragili din punct de vedere mintal. Dar multe culturi, chiar si cele australiene, nu impartasesc aceste perspective, ceea ce poate duce la tratamente americane ineficiente. Nu e vorba ca medicina americana bate pasul pe loc, ci ca doctorii si-au inchis mintile la alternative pentru a trata mai bine bolile psihice.