Repere importante din evolutia photoshopului

Chiar daca nu lucrati intr-un domeniu in care prelucrarea fotografiilor este la ordinea zilelor nu se poate sa nu fi utilizat macar o singura data un program foarte popular numit Photoshop. Photoshop este un software foare avansat care permite utilizatorilor sa adauge efecte pe fotografii, sa le retuseze, sa le prelucreze in toate felurile posibile pentru a obtine rezultate uimitoare. De regula e folosit in tot ce inseamna mass-media, in industrii care depind de fotografii, in publicitate, cam peste tot unde e nevoie ca o fotografie sa arate impecabil.

Despre evolutia photoshopului nu sunt prea multe de spus, insa trecerea de la o versiune la alta a adus de fiecare data imbunatatiri de prelucrare si anumite unelte foarte utile. Photoshop a fost lansat de compania Adobe in 1990, nu avea prea multe efecte speciale si nici plugin-uri atat de avansate ca astazi. La un an distanta, versiunea 2.0 a adus decupajul in jurul obiectelor, Photoshop era deja folosit de profesionisti, iar din 1992 Photoshop a avut si suport pentru Windows, suport pentru 16 biti si o gama larga de culori. De la versiunea 4.0 se schimba complet interfata, performanta programului e din ce in ce mai mare, apar comenzi noi. In evolutia photoshopului un moment de cotitura e anul 1998, cand versiunea 5.0 a introdus Magnetic Lasso, un instrument foarte util atunci cand decupajul nu poate fi facut automat. De la versiunea 6.0 mai toti fotografii utilizau Photoshop, decupajul era mai exact ca inainte. In urmatorii 10 ani Photoshop a fost utilizat la nivel global, a fost cumparat de mii de companii, inginerii s-au ocupat si de logo-uri din ce in ce mai sofisticate pentru versiunile ce urmau sa iasa pe piata.

Versiunile cele mai recente 14.2.1, de exemplu, permit prelucrari foarte sofisticate si retusari profesionale, singurul lucru care ii trebuie userului fiind imaginatia si poate un pic de indemanare. Mai multe detalii despre evolutia programului de editare foto gasiti pe forumdefotografie.com/, un forum cu informatii utile si sectiuni de unde puteti sa aflati toate detaliile despre programul Photoshop.

Descantec de ploaie

Iubesc ploile, iubesc cu patima ploile, Înnebunitele ploi si ploile calme, Ploile feciorelnice si ploile-dezlantuite femei, Ploile proaspete si plictisitoarele ploi fara sfârsit, Iubesc ploile, iubesc cu patima ploile, Îmi place sa ma tavalesc prin iarba lor alba, înalta, Îmi place sa le rup firele si sa umblu cu ele în dinti, Sa ameteasca, privindu-ma astfel, barbatii. Stiu ca-i urât sa spui “Sunt cea mai frumoasa femeie”, E urât si poate nici nu e adevarat, Dar lasa-ma atunci când ploua, Numai atunci când ploua, Sa rostesc magica formula “Sunt cea mai frumoasa femeie”. Sunt cea mai frumoasa femeie pentru ca ploua Si-mi sta bine cu franjurii ploii în par, Sunt cea mai frumoasa femeie pentru ca-i vânt Si rochia se zbate disperata sa-mi ascunda genunchii, Sunt cea mai frumoasa femeie pentru ca tu Esti departe plecat si eu te astept, Si tu stii ca te-astept, Sunt cea mai frumoasa femeie si stiu sa astept Si totusi astept.