Cea mai buna reteta de paste

Cunoscutii ma apreciaza ca si un bucatar ce inventeaza mereu chestii - uneori imposibil de mancat - alteori imposibil de repetat la gustul incredibil. Orice as face insa - mi-am dat seama ca mancarea ce rezulta este direct proportionala cu starea mea de spiriti. Adica daca nu am chef sa gatesc - mai bine o las balta si gata. Desi unoeir trebuie sa gatesti si pentru ca trebuie si nu numai pentru ca vrei. Acestea fiind spuse - doresc sa subliniez faptul ca talentele mele culinare isi au locul in sansa, adica pornesc din simplu noroc, ori ghinion dupa caz si sincronizare cu ceea ce gasesc prin frigider. Asadar si prin urmare, cum zice mama cand o ia razna, nu pot decat sa spun ca tocmai am facut cea mai buna reteta de paste cu ton, facuta vreodata.

Iata de ce aveti nevoie: paste, preferabil macaroane pentru ca nu se usuca atat de mult. doua conserve cu ton - nu trebuie sa fie foarte scum, pentruc a tonul e perfect oricum. cam 100 de grame de masline negre - fara samburi - asta pentru ca mie mi se pare o risipa sa cumperi masline cu samburi, din moment ce samburii nu ii mananci. doua oua. busuioc - cam cinci frunzulite 150 de grame de ciuperci proaspete - nu la conserva cascaval gras sau pentru cei ce au prin frigider - se poate lucra si cu parmezan - desigur ideal ar fi sa fie parmezan pentru ca e mult mai gustos apoi cateva legume iar aici incepem cu doua cepe - un ardei gras rosu sau un ardei capia rosu, ori verde - dupa cum aveti prin casa, un morcov potrivit, o bucatica de telina si o bucatica de patrunjel radacina, cat un cub de drojdie. deci nu trebuie mult si sa nu uitam ingredientul secret: cimbrul, care la pastele cu ton, da un gust fabulos. bine - cimbrul este condimentul preferat. suc de rosii Asadar - ceapa se taie rondelute, potrivite, le puteti chiar lasa mai mari, ardeiul la fel, se taie felii subtiri su poate fi lasat mai gros, acestea se amesteca si se pun la calit in uleiul de la conservele de ton. In acelasi timp, ciupercile curatate si taiate vor fi adaugate si ele si la final se adauga morcovul telina si patrunjelul - radacina - toate rase marunt, adica date pe razatoare. La final se adauga si un catel de usturoi cat si busuiocul maruntit, putin cimbru si desigur sare si piper dupa gust. Dupa ce ati rezolvat aceasta ecuatie - puteti adauga tonul si mai lasati vreo trei minute la foc mic si gata - opriti. Si sa nu uitam ca intre timp am avut si pastele la fiert, cu putin ulei pe ele, ca sa nu se lipeasca si sa se faca moi. Dupa ce ati fiert binisor pastele, se scade apa total, apoi se adauga cele doua oua.

La cele doua sa nu va ganditi ca trebuie fierte sau cumva. Daca vreti le puteti fierbe inainte si le puteti taia marunt, insa eu prefer crude pentru ca oricum se omogenizeaza la cuptor. Adaugati si cam 150 de ml de suc de rosii. Dupa ce ati terminat si cu pastele, se amesteca frumusel legumele cu tonul si cu pastele, toate intr-un vas si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza intreaga compozitie. Apoi taiati maslinele rondelute sau felii, cum preferati si le asezati pe suprafata pastelor, dupa care presarati parmezan sau cascaval ras, un strat potrivit - pe intreaga suprafata. La final - se baga la cuptor - unde se lasa pret de vreo 15 minute. Si la finalul finalului - pofta buna !

No comments:

Post a Comment