Aluatul acestor placinte este usor crocant si foarte gustos. Pentru a-l pregati, avem nevoie de: 225 grame de faina, o lingurita praf de copt, ½ lingurita de sare, 60 grame de unt sau margarina, 60 ml apa sau mai mult, depinde cat intra.
Amestecam faina cu praful de copt, cu sarea si untul taiat in cuburi, pana capata aspect de firmituri. Adaugam cate o lingurita de apa treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul il invelim in folie alimentara si il punem la rece pentru ½ sau o ora.
Visinele pentru umplutura se fac astfel: 200 – 300 grame de visine proaspete sau congelate se pun intr-o oala cu patru – cinci linguri de zahar si un praf de scortisoara. Lasa pe foc pana cand nu mai este deloc zeama sau adauga putin amidon cu apa (sau lapte) pentru a ingrosa zeama de la visine.
Se intinde aluatul, se taie patrate, iar pe jumatate din patrat se umple cu crema de visine, astfel incat sa putem sa indoim jumatate din aluat peste visine formand un triunghi. Aceste triunghiuri le intepam cu furculita, le ungem cu galbenus de ou, pudram cu putin zahar brun si dam la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna!
Amestecam faina cu praful de copt, cu sarea si untul taiat in cuburi, pana capata aspect de firmituri. Adaugam cate o lingurita de apa treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul il invelim in folie alimentara si il punem la rece pentru ½ sau o ora.
Visinele pentru umplutura se fac astfel: 200 – 300 grame de visine proaspete sau congelate se pun intr-o oala cu patru – cinci linguri de zahar si un praf de scortisoara. Lasa pe foc pana cand nu mai este deloc zeama sau adauga putin amidon cu apa (sau lapte) pentru a ingrosa zeama de la visine.
Se intinde aluatul, se taie patrate, iar pe jumatate din patrat se umple cu crema de visine, astfel incat sa putem sa indoim jumatate din aluat peste visine formand un triunghi. Aceste triunghiuri le intepam cu furculita, le ungem cu galbenus de ou, pudram cu putin zahar brun si dam la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment