Zone de pe glob numai bune pentru sporturi extreme

Muntele „Plonjor”, Alaska. Cand ne gandim la escaladarea muntelui, vedem mai multi oameni care incearca din rasputeri sa ajunga in varful unui munte. Muntele „plonjor” sau „piston” este ca un varf foarte ascutit care rasare dintre munti. Mai intai, alpinistii trebuie sa traverseze ghetarul de la baza lui inainte de a urca destul de usor pana in varful muntelui, asta daca ai experienta. In varf, nu ai loc sa stai prea bine in picioare, inclinatia e de 70-80 de grade.

Imaginati-va aceasta experienta a urcarii muntelui ca pe urcatul intr-un copac urias care nu are ramuri. Cascada de gheata a Muntelui Rocky, British Columbia, Canada. Cele mai periculoase si mai extreme sporturi presupun niste miscari complicate combinate cu niste aptitudini foarte dezvoltate folosite exact atunci cand trebuie sau prin schimbarea de optica in privinta unui sport obisnuit. Noua moda este sa escaladezi cascade inghetate inalte de 182 de metri, fapt ce implica numeroase pericole si riscuri asumate. Spre deosebire de gheata de pe munte, gheata rezultata in urma inghetarii cascadei mai are si locuri unde e mai „moale” din cauza razelor soarelui care mai topeste din grosimea stratului de gheata. Si alegerea momentului zilei este esentiala-cascadele fara o baza solida formata din gheata puternica pot avea zone unde se desprind bucatile de gheata si alpinistii isi pot pierde viata foarte usor. Conurile de cenuna, Chile, Guatemala. Alpinistii plictisiti de atata munte si vant pot combina aerul si focul pentru a obtine un sport extrem desfasurat fix pe buza unui vulcan activ.

Muntele Pacaya, Guatemala, se ridica la peste 2.4 kilometri si a erupt de 23 de ori de la colonizarea spaniola. Alpinistii adora experienta caldurii patrunzatoare, fumului si a riscului topirii incaltarilor-unii chiar sfideaza orice pericol si se catara pana aproape de lava care curge nestingherita. In 2006, noile eruptii vulcanice au crescut numarul turistilor dornici sa vada minunea cu ochii lor. Daca se vrea combinarea focului cu gheata, se recomanda Villarica, un platou de gheata spart doar de lava care iese din craterul vulcanului…

No comments:

Post a Comment