Terapia prin inundare

Fobiile, temerile reale si extreme, pot cauza dureri si anxietate exacerbata. Anxietatea cauzata de paianjeni, caini, lifturi pot sa dispara ca prin minune prin inundare, o forma intensa de terapie in care pacientii sunt fortati sa isi confrunte fricile cele mai mari. Fricile irationale sunt lecuite prin expunerea pacientilor la acele frici care au generat starile respective. Cei care se tem de caini trebuie sa se uite la poze cu caini sub supravegherea unui terapeut.

Terapia continua cu expunerea la catei adevarati si la incurajarea interactiunii cu ei. Stresul post traumatic, anxietatea si fobiile sunt foarte simplu de tratat in acest fel. Terapia prin inundare functioneaza exact ca terapia prin expunere la obiectul cauzator al unei fobii, de exemplu, cu deosebirea ca totul se intampla pe repede inainte. Pacientii sunt supusi acestei tehnici inca de la prima vizita la psihoterapeut. Inundarea poate crea un sentiment intens, asa ca nu toti pacientii accepta sa faca asa ceva. Cei care se tem de caini vor avea in fata de prima data caini pe care vor trebui sa-i atinga, iar cei care se tem de lift vor fi dusi direct in lift si inchisi acolo.

Anxietatea puternica resimtita ar vindeca teama irationala. Pentru multi experienta este foarte traumatizanta; de multe ori fobiile se inrautatesc dupa astfel de sedinte. Nu se stie cum raspunde fiecare la acesti stimuli intensi, asa ca totul este facut pe raspunderea pacientului.

No comments:

Post a Comment