Cel mai frumos moment al anului

Cel mai frumos moment al anului Craciunul este cel mai frumos moment din an…atunci cand familia se reuneste, cand cei mici il asteapta pe Mos Craciun si impreuna ne bucuram de cadouri. Craciunul aduce totodata in inimile noastre sarbatoarea nasterii Mantuitorului. Acest mare eveniment, care a avut loc cu aproximativ 2000 de ani in urma, este de fapt esenta Caraciunului. Fara intruparea Lui in aceasta lume nu ar fi existat acest eveniment. De aceea, sarbatoarea Craciunului este atat de frumoasa.

Daca toti oamenii l-am sarbatori pe Mos Craciun pe 24 decembrie si ar uita de adevaratul motiv pentru care aceasta zi nu este una obsinuita, nu ar mai exista acel strop de fericire, acea stralucire in inimile noastre. De asemenea, acest este un moment prielnic pentru a ne vizita familia si prietenii. Toti oamenii sunt mai deschisi, ospitalieri, prietenosi si calzi in acest timp al anului, un contrast frumos cu vremea de afara. Inca din ajun, cei mici isi aduna prietenii si pornesc la colindat. Cei bucurosi de oaspeti ii primesc si asculta cu drag glasurile lor, care le aduc marea veste ca intr-o zi, intr-un staul neinsemnat din Iudeea s-a nacut un Mantuitor. Imi aduc aminte de copilaria mea. Atunci cand eram mica, abia asteptam seara de 24 decembrie, pentru a putea deschide cadourile. Cu cateva zile inainte, parintii le puneau sub brad si eu trebuia sa astept nerabdatoare pana le putem deschide. Craciunul, pentru cei mici si nu numai, inseamna cadouri, cateva case de colindat si muta bucurie.

In acest an, in timpul acestei sarbatori m-am bucurat impreuna cu familia acasa, dar si impreuna cu un grup generos de tineri alaturi de care am colindat timp de 4 nopti, in ultimele doua zile incepand chiar de la ora 11:00 pana spre dimineata. De multe ori, oboseala isi spune cuvantul, iar organismul nostru poate ca nu este obisnuit cu atata frig si nopti nedormite, insa un lucru stiu sigur: bucuria ca Domnul Iisus a venit in lume pentru a ne rascumpara a fost mai mare decat orice lucru de care ne-am putea plange.

No comments:

Post a Comment