Ce trebuie sa stim inainte sa cumparam un tractor?

Achizitionarea unui tractor nu este niciodata usoara, mai ales daca vorbim despre mici intreprinzatori in agricultura, pusi pe fapte mari si care isi doresc un tractor cu care sa lucreze cat mai eficient. Iata care sunt cateva aspecte de care acestia ar trebui sa tina seama atunci cand studiaza oferta de tractoare de pe piata.

Caii putere. O sintagma atat de folosita de toata lumea pentru masini si valabila si pentru tractoare, pentru ca tot despre motor si puterea sa este vorba. Inainte de a lua decizii, este importat ca orice intreprinzator sa stie care este exact numarul de cai putere de care are nevoie, in functie de marimea terenului de lucrat si de activitatile pe care am vrea ca tractorul sa le desfasoare. De asemenea, conteaza tipul de pamant pe care se lucreaza ca si timpul alocat pentru activitatea respectiva.

Greutatea. Nu este un aspect atat de important pe cat ar vrea sa para unii comercianti de utilaje agricole, care pun accent foarte mare pe greutatea unui tractor. In realitate greutatea nu are o legatura foarte mare cu calitatea tractorului.

Tipuri de transmisie. Unul dintre elementele in functie de care pretul unui tractor poate varia, si inca foarte mult. Transmisia standard este, ca in cazul masinilor, cu cutie cu 4 viteze si schimbator. Desi acestea sunt cele mai ieftine tractoare, in unele dintre aplicatii sunt cele mai de incredere. Daca de exemplu tot ce veti avea nevoie este un tractor care sa impinga un plug este suficient sa optati pentru varianta cu cutie de viteze manuala, insa daca de pilda veti avea in majoritatea timpului o incarcatoare frontala atunci va trebui sa va ganditi la un model ceva mai performant. Transmisia hidrostatica a devenit o optiune foarte populara, iar astfel de tractoare au suferit o scadere a preturilor, ceea ce le face mult mai accesibile.

Cutia de viteze are o durata de viata mai mare si este o optiune ideala in activitati precum cea de incarcare. Este o cutie de viteze ce echipeaza tractoare compacte cu puteri de maxim 50 CP. Transmisia hidraulica este mai mult o dotare a tractoarelor de mari dimensiuni, folosite la ferme pentru operatiuni mai ample, si echipeaza tractoare de peste 50 CP.

No comments:

Post a Comment