Ce trebuie sa stim inainte sa cumparam un tractor?

Achizitionarea unui tractor nu este niciodata usoara, mai ales daca vorbim despre mici intreprinzatori in agricultura, pusi pe fapte mari si care isi doresc un tractor cu care sa lucreze cat mai eficient. Iata care sunt cateva aspecte de care acestia ar trebui sa tina seama atunci cand studiaza oferta de tractoare de pe piata.

Caii putere. O sintagma atat de folosita de toata lumea pentru masini si valabila si pentru tractoare, pentru ca tot despre motor si puterea sa este vorba. Inainte de a lua decizii, este importat ca orice intreprinzator sa stie care este exact numarul de cai putere de care are nevoie, in functie de marimea terenului de lucrat si de activitatile pe care am vrea ca tractorul sa le desfasoare. De asemenea, conteaza tipul de pamant pe care se lucreaza ca si timpul alocat pentru activitatea respectiva.

Greutatea. Nu este un aspect atat de important pe cat ar vrea sa para unii comercianti de utilaje agricole, care pun accent foarte mare pe greutatea unui tractor. In realitate greutatea nu are o legatura foarte mare cu calitatea tractorului.

Tipuri de transmisie. Unul dintre elementele in functie de care pretul unui tractor poate varia, si inca foarte mult. Transmisia standard este, ca in cazul masinilor, cu cutie cu 4 viteze si schimbator. Desi acestea sunt cele mai ieftine tractoare, in unele dintre aplicatii sunt cele mai de incredere. Daca de exemplu tot ce veti avea nevoie este un tractor care sa impinga un plug este suficient sa optati pentru varianta cu cutie de viteze manuala, insa daca de pilda veti avea in majoritatea timpului o incarcatoare frontala atunci va trebui sa va ganditi la un model ceva mai performant. Transmisia hidrostatica a devenit o optiune foarte populara, iar astfel de tractoare au suferit o scadere a preturilor, ceea ce le face mult mai accesibile.

Cutia de viteze are o durata de viata mai mare si este o optiune ideala in activitati precum cea de incarcare. Este o cutie de viteze ce echipeaza tractoare compacte cu puteri de maxim 50 CP. Transmisia hidraulica este mai mult o dotare a tractoarelor de mari dimensiuni, folosite la ferme pentru operatiuni mai ample, si echipeaza tractoare de peste 50 CP.

Cel mai frumos moment al anului

Cel mai frumos moment al anului Craciunul este cel mai frumos moment din an…atunci cand familia se reuneste, cand cei mici il asteapta pe Mos Craciun si impreuna ne bucuram de cadouri. Craciunul aduce totodata in inimile noastre sarbatoarea nasterii Mantuitorului. Acest mare eveniment, care a avut loc cu aproximativ 2000 de ani in urma, este de fapt esenta Caraciunului. Fara intruparea Lui in aceasta lume nu ar fi existat acest eveniment. De aceea, sarbatoarea Craciunului este atat de frumoasa.

Daca toti oamenii l-am sarbatori pe Mos Craciun pe 24 decembrie si ar uita de adevaratul motiv pentru care aceasta zi nu este una obsinuita, nu ar mai exista acel strop de fericire, acea stralucire in inimile noastre. De asemenea, acest este un moment prielnic pentru a ne vizita familia si prietenii. Toti oamenii sunt mai deschisi, ospitalieri, prietenosi si calzi in acest timp al anului, un contrast frumos cu vremea de afara. Inca din ajun, cei mici isi aduna prietenii si pornesc la colindat. Cei bucurosi de oaspeti ii primesc si asculta cu drag glasurile lor, care le aduc marea veste ca intr-o zi, intr-un staul neinsemnat din Iudeea s-a nacut un Mantuitor. Imi aduc aminte de copilaria mea. Atunci cand eram mica, abia asteptam seara de 24 decembrie, pentru a putea deschide cadourile. Cu cateva zile inainte, parintii le puneau sub brad si eu trebuia sa astept nerabdatoare pana le putem deschide. Craciunul, pentru cei mici si nu numai, inseamna cadouri, cateva case de colindat si muta bucurie.

In acest an, in timpul acestei sarbatori m-am bucurat impreuna cu familia acasa, dar si impreuna cu un grup generos de tineri alaturi de care am colindat timp de 4 nopti, in ultimele doua zile incepand chiar de la ora 11:00 pana spre dimineata. De multe ori, oboseala isi spune cuvantul, iar organismul nostru poate ca nu este obisnuit cu atata frig si nopti nedormite, insa un lucru stiu sigur: bucuria ca Domnul Iisus a venit in lume pentru a ne rascumpara a fost mai mare decat orice lucru de care ne-am putea plange.