Un copil si ursitoarele lui

Cati dintre noi nu am auzit de ursitoare din cartile de povesti pe care parintii nostri obisnuiau sa ni le citeasca. Dar la drept vorbind, cati dintre noi stim de unde provin ursitoarele si care este menirea lor adevarata?
Ajunse sa fie cunoscute in folclorul romanesc drept iele, ursitoarele se crede ca ar trai intr-un frumos palat de clestar de la capatul pamantului. Acolo, cele trei vesnic tinere femei isi petrec timpul iar la 50 de zile dupa Pasti, se spune ca ielele se intalnesc noaptea si asezate intr-un cerc danseaza pana spre ridicatul zorilor. Insa locul pe care ele au dansat devine cu adevarat special pentru ca doar  oamenii cu sufletul curat mai  pot trece pe acolo fara sa se imbolnaveasca.
Se stie ca mitul original al ursitoarelor provine din Grecia antica insa de-a lungul timpului  romanii au stiut sa il adapteze si sa creeze o frumoasa legenda in jurul ursitoarelor. Astfel, acestea au ajuns cu timpul sa fie considerate ca fiind pline de o lumina angelica cu o origine divina. Ba chiar dupa unii, ursitoarele ar sluji-o chiar pe Maica Domnului.
Ceea ce este cert insa, este faptul ca fiecare nou-nascut are un viitor in fata iar ursitoarele il pot dezvalui.
Daca insa vreti ca prezenta ursitoarelor sa fie mai mult decat un simplu mit, pe zanesiursitoare.ro puteti descoperi niste iele moderne, superbe si oricand disponibile pentru a veni la petrecerea de botez a copilului dumneavoastra. Ele va vor aduce daruri frumoase si simbolice care sa prevesteasca celui mic un viitor pe cat luminos pe atat de frumos.
Ursitoarele moderne sunt doar la un click distanta iar daca va veti uita pe site-ul lor veti descoperi cat de frumoasa poate fi o petrecere a care sunt si ele prezente.

No comments:

Post a Comment