Descoperiri recente pe care nimeni nu le poate explica

Campul magnetic misterios din jurul Lunii. Luna a ramas inactiva din punct de vedere magnetic, insa studii noi au demonstrat ca acest adevar nu a fost intotdeauna real. Cu peste 4 miliarde de ani inainte, un nucleu interior in stare topita a inceput sa puna presiune pe manta, intocmai cum se intampla si cu Pamantul, aparand un magnetism ciudat.

La inceput s-a crezut ca Luna are un camp magnetic mai slab ca al Pamantului, insa s-a dovedit ca acesta e mult mai puternic ca al Terrei. Nimeni nu stie de unde pana unde un camp magnetic foarte puternic in jurul Lunii. Magie, fenomene paranormale. Nimeni nu poate veni cu o explicatie care sa reziste. Studiile au dezvaluit ca mai sunt o serie de variabile pe care iarasi nu stim sa le interpretam in vreun fel. Luna s-a folosit de niste metode exotice pentru a-si crea propriul camp magnetic. Ceea ce ar fi putut alimenta formarea campului magnetic al Lunii ar fi fost impactul repetat cu meteoriti. Se pare ca magnetismul a disparut acum 3.8-4 miliarde de ani, insa nu se stie cu precizie. Nucleul astrului ceresc ar fi tot in stare lichida si astazi. Desi se afla la mii de ani lumina departare, Luna inca mai ascunde mistere pe care oamenii de abia asteapta sa le poata descifra. Galaxii vechi de 13 miliarde de ani. La inceput, Universul era doar o aglomerare masiva de electroni si protoni. Dupa mai bine de jumatate de miliard de ani, micul Univers a permis si formarea de neutroni. Imediat au aparut si galaxiile, stelele. Telescopul japone Subaru a descoperit recent sapte galaxii deosebit de „batrane”. La peste 13 miliarde de ani lumina distanta, galaxiile pareau niste naluci. Au devenit vizibile numai dupa ce telescopul le-a focalizat si le-a studiat cu atentie timp de 100 de ore. Nascute la doar 700 de milioane de ani dupa Big Bang, galaxiile descoperite sunt printre cele mai vechi observate vreodata si sunt prima forma de organizare vizibila in Univers. Arderile de hidrogen sunt masive, elementele grele lipsesc.

Galaxiile au aparut dintr-odata si fara un motiv pe care l-am putea cunoaste. Numarul de stele pe care le produc este urias, iar varsta lor extrem de inaintata le permite cercetatorilor sa studieze indeaproape evolutia universului. Nu se stie daca galaxiile au „venit pe lume” de curand, erau noi sau doar o nisa formata in gazul cosmic a permis vizibilitate acestora.

No comments:

Post a Comment