Cuptorul incorporabil: gaz sau curent electric?

Cea mai importanta problema atunci cand trebuie sa facem o alegere legata de dotarea bucatariei moderne cu electrocasnice pentru gatit incorporabile, este tipul de alimentare pentru acestea, In timp ce gazul a fost considerat mult timp indispensabil, astazi tot mai multe aragazuri sau incorporabile pentru gatit care functioneaza pe curent isi fac loc in bucatariile noastre. Care sunt avantajele si dezavantajele unui cuptor incorporabil pe gaz si la ce ar trebui sa fim atenti cand cumparam un cuptor iata in cateva idei mai jos.

In primul rand indiferent ca optam pentru un eletrocasnic pe gaz sau curent electric trebuie sa ne relaxam cu privire la incingerea peretilor acestuia si deteriorarea mobilierului din jur sau chiar la eventuale riscuri de incendiu. Nu exista aceste riscuri, gratie sistemelor de racire cu care sunt dotate cuptoarele incastrabile, care fac imposibila difuzarea temperaturilor extreme catre mediul din afara cuptorului. Problema costurilor este cea mai importanta atunci cand vine vorba despre electrocasnice noi. Insa indiferent ca optam pentru gaz sau electricitate, costul de achizitie va fi ridicat fata de aragazurile traditionale, pentru ca este vorba despre doua electrocasnice, fiecare avand preturi echivalente cu cel al unui aragaz simplu, asadar costurile de achizitie vor fi duble daca nu chiar mai mari, in functie de dotarile pentru care se opteaza.

Insa, ceea ce atrage la cuptorul pe gaz este costul mai redus la facturile lunare, pentru ca la acest moment gazul este o sursa de alimentare mai ieftina decat electricitatea. Din punct de vedere al functiilor pentru gatit, atat cuptoarele pe gaz cat si cele care functioneaza cu curent electric dispun de aprindere electrica, de afisaj, de posibilitatea de a seta temperatura si timpul de gatire, dispun de cronometru si chiar de alerter. De asemenea, nu lipsesc functiile de grill si rotisor, si nici ventilatorul.

O functie pe care o au cuptoarele incastrabile electrice si de care nu dispun cele pe gaz este aceea de curatare, insa nu pare a fi o problema foarte mare, de vreme ce foarte multi utilizatori se plang ca aceasta este o reala sursa de probleme.

No comments:

Post a Comment