Folosirea toaletelor

In miile de ani de cand existam pe pamant, oamenii au avut o constanta de care nu s-au putut feri: nevoia de a defeca. Ne confruntam cu aceasta nevoie primara de a arunca substante toxice si prelucrate din noi intr-o multime de forme, zilnic. Pe vremuri, ne faceam nevoile prin paduri si ne stergeam cu frunze, ne clateam poate la un raulet din apropiere. Unii ajungeau sa dezvolte boli grave din pricina igienei precare.

In epoca romana, toaletele erau publice, oamenii se asezau pe vine, la rand, fara pic de pudicitate, si isi faceau treaba, materiile fecale ajungand intr-un flux rapid de apa. Se stergeau apoi cu bucati de materiale, bucatile respective trecand din mana in mana, fiind refolosite. Recent, omul a inceput sa se stearga dupa folosirea toaletei cu hartie igiena si servetele umede. In viitor aceste actiuni si necesitatea de a ne sterge dupa defecare vor fi considerate extrem de neigienice. Vom fi priviti ca niste primitivi care isi fac nevoile intr-o groapa comuna. Insa daca nu vor folosit toalete si hartie igienica, cum isi vor face nevoile oamenii viitorului?

Prima greseala este asumarea faptului ca vor defeca. Datorita mancarii modificate genetice si descoperirilor din biologie tot ce mancam se va digera complet, asa ca nu avem ce elimina. Toaletele viitorului vor face tot procesul necesar de curatire pentru noi, asa ca nu ne vom mai atinge dosul niciodata.

No comments:

Post a Comment