Revolutie imobiliara

Probabil in secolul trecut singura metoda de a construi o casa era cea in care foloseai caramida si betonul, insa in societatea contemporana lucrurile s-au schimbat. Pe piata romaneasca se poate gasi o paleta larga de materiale de constructii, dar si structuri de rezistenta.
 
La sfarsitul anului 2008, piata de anunturi imobiliare a intrat in colaps; de aceea,  constructorii au inceput sa ce reorienteze, sperand ca astfel situatia va fi evitata, iar clientii vor fi din nou interesati sa caute cele mai bune oferte in rubricile cu anunturi imobiliare. Investitorii au inceput se reprofileze pe constructii de locuinte cu structuri usoare. Acestea, care aveau la baza o structura de rezistenta din lemn sau metal, ofereau numeroase avantaje.

Investitorii care s-au reprofilat pe constructii cu structuri usoare, credeau ca vor fi cautati de potentialii cumparatori, care studiau diferite anunturi imobiliare.

Prima problema pe care ei isi propuneau sa o rezolve era pretul ridicat. Noile locuinte promiteau costuri cu pana la 40 – 50% mai mici. Timpul de finalizare a unei astfel de locuinte reprezentau un avantaj, deoarece o casa cu structura de metal poate fi terminata in aproximativ doua, trei luni de la plasarea comenzii. Mai mult decat atat, acest model nou de locuinta era promitator in ceea ce priveste rezistenta structurii, confortul fonic si termic, cu toate ca peretii exterior erau mai subtiri ca cei construiti din beton. Casa rezista chiar si la seisme ce depaseau opt grade pe scara Richter, iar frigul si zgomotele din exterior nu puteau patrunde in casa datorita izolatiei de ultima generatie. Singurul dezavantaj pe care il avea o astfel de constructie era o sensibilitate mai mare in caz de incendii; insa, dotate corespunzator aceasta problema putea fi remediata.

Cu toate aceste beneficii pe care le aducea noua tehnologie, investitorii care postau tot mai multe anunturi imobiliare nu au avut succes. Cumparatorii au devenit mai putini, astfel ca numeroase firme au intrat in faliment.

No comments:

Post a Comment