Perla Africii si minunile ei

Egiptul este denumit si Perla Africii si cu siguranta isi merita acest nume avand in vedere ca ascunde foarte multe minuni, iar daca ai sansa sa prinzi o oferta Egipt atunci nu trebuie sa o ratezi in nici un caz.

In fiecare an de revelion, conform agentiilor de turism, Egiptul este una dintre cele mai cautate locatii si iata de ce: exista zece locuri, pe putin, in care poti sa te simti excelent, pe care trebuie neaparat sa le vezi in cazul in care ajungi in Egipt. Acestea sunt urmatoarele: Catacombele din Kom es-Shougafa,  Muzeul Beni Suef, Croaziere egiptene pe Nil, Templul lui Hatshepsut (Deir el Bahri), Abu Simbel, Muzele din Alexandria, Valea regilor si Valea reginelor (Biban el-Melouk and Biban el-Harem), Muzeul Antichitatilor Egiptene (El Mathas El Massry), Templul Karnak (Ipet-Isut) si Lacul Sacru,  Piramidele de la Gizeh si Sfinxul (Ahramat Al-Jizah si Abu el-Hol). Priamidele de la Gizeh si Sfinxul sunt considerate singurele cele sapte minuni ale lumii care inca mai sunt “in viata”, deci cu siguranta merita vazute.  Templul Karnak si Lacul Sacru reprezinta de fapt un complex, din care cel mai interesant  este Templul lui Amun, iar Muzeul Antichitatilor Egiptene are un numar de 107 sali deci cu siguranta are ce sa va fascineze la el. Valea Regilor si Valea Reginelor contine 60 de morminte si despre aceasta se spune ca egiptenii credeau ca daca se rosteste numele unui mort atunci el va reveni la viata.

Abu Simbel este un sit egiptean antic iar in muzeul de la Alexandria se pot vedea catacombe, forturi, gradini, un amfiteatru roman cat si un muzeu national, si nu in ultimul rand Stalpul lui Pompei. Iar daca pentru unii istoria nu este suficient de fascinanta atunci se poate merge intr-o calatorie cu barca pe Nil, insa nu uitati ca aceasta trebuie rezervata din timp avand in vedere ca mai toate croazierele sunt pline.

No comments:

Post a Comment