Viata de cuplu

Viata de cuplu reprezinta o mare provocare atat pentru incepatori cat si pentru cei mai experimentati, insa mai cu seama pentru tinerii care nu au mai avut experiente similare. Desigur ca mutatul impreuna schimba in bine sau in rau relatia, o face sa ia o forma si desigur ii da un deadline. Asta pentru ca atunci cand stai impreuna cu cineva se va vedea din prima saptamana daca sunteti compatibili sau nu, va dati seama daca puteti intemeia o familie sau - cel mai important - va dati seama ce fel de persoana sunteti.

Iar asta o spun deoarece - oricat de mult ai iubi persoana de langa tine si oricat de compatibila ai fi cu ea/el - daca nu esti macar putin maleabil sau permisiv, e vai si amar si nu vei putea trai cu nimeni - niciodata. Viata armonioasa de cuplu mai depinde si ea de unele aspecte mai mult sau mai putin subiective, iar acestea sunt: consumul de alimente placute, de exemplu ceaiul verde care va mentine un tonus placut si care va mentine si echilibrul psihic, asigura o viata de cuplu armonioasa alungati tigarile din viata voastra - pentru ca oricat ar fi ele de nocive sanatatii - sunt cu atat mai mult nocive psihicului, avand in vedere ca va agita, va dau o stare de nervozitate permanenta. tot pe lista alimentelor care nu au voie mai intra si carnea, asadar daca incercati sa mancati mai putin carne sau preparate din carne, atunci veti fi mai putin irascibili. pentru unii functiponeaza si excesulde unele alimente precum afrodisiacele - iar aici vorbim de ciocolata si vin rosu, pe care e bine din cand in cand sa le testati in cuplu si sa aveti parte de un rasfat si de un dezmat de proportii Iata insa ce zic si specialistii ca trebuie sa faceti pentru o viata de cuplu sanatoasa: Plangeti! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand… Priviti partea buna a lucrurilor! Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor. Asterneti-va sentimentele pe hartie! Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: „Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres”. Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

Visati! Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele permit exprimarea unor aspecte neglijate ale personalitatii noastre. In ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn. Mergeti la cinema sau la teatru! Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult – acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!

Referitor la viata sexuala insa - care trebuie sa nu lipseasca din relatia voastra iata cateva sfaturi, pentru ca totul sa mearga perfect sau cel putin de la bine in sus: Da-i o tema legata de sex - incercati sa faceti putin mai condimentata atmosfera dintre voi Te concentrezi asupra a ceea ce e mai putin important - Cei preocupati prea mult de performanta lor in timpul actului sexual pot avea probleme. Aceste ganduri aduc o presiune suplimentara. O astfel de atitudine va duce sigur la frustrare si dezamagire. E bine sa stii ca nimeni nu este perfect si nimic nu va merge perfect de fiecare data. In schimb, te poti concentra asupra partii distractive a sexului si asupra placerii pe care el o provoaca. Sexul trebuie sa fie o prioritate - Din pacate, in multe cupluri sexul nu este o prioritate. Mai rau, in unele cazuri, nici macar relatia dintre ei nu este pe primul loc. Adesea, alte probleme familiale sau din afara relatiei devin principala lor preocupare. O viata sexuala sanatoasa presupune prioritizarea acesteia in viata de cuplu. Partenerii trebuie sa fie sinceri unul cu altul si cu propria persoana.

Lipsa de pudoare va insemna depasirea acestor probleme, iar totul va decurge natural in viata intima de cuplu. Nu te cunosti bine - Oamenii trebuie sa isi cunoasca foarte bine sexualitatea. Inainte ca partenerul sa poata provoca un orgasm celuilalt, este bine ca fiecare sa stie ce anume il poate duce pe aceasta cale a placerii maxime.

No comments:

Post a Comment