Ti s-a slabit lantul de la bicicleta? Cu o clama de par ai rezolvat problema

Toate domnisoarele au sau au avut nevoie de o clama de par, ba chiar barbatii mai folosesc uneori clame de par ca sa-si „coafeze” pletele. Dincolo de aspectul estetic, clama de par are si un alt rol foarte important: sa fereasca parul de eventuale accidente sau sa nu-i permita sa se miste in toate partile si sa incomodeze domnita care-l poarta. Cu siguranta nici nu v-ati gandit vreodata sa folositi clama de par pentru a taia banala paine, de exemplu.

Clama de par „high tech” nu numai ca taie tot ce prinde, dar poate insuruba si desuruba piulite, suruburi, poate masura o bucata de material, sa zicem, si nu in ultimul rand poate fi o foarte buna surubelnita. Iar cand berea rece de abia asteapta sa fie savurata si nu aveti nimic la indemana, clama briceag va scapa de presiunea de pe umerii dvs., pentru ca da, poate desface si capace de bere. Pretul e infim, vreo 9 dolari dar merita fiecare cent. Clama seamana foarte mult cu multifunctionalele electrocasnice gen robot de bucatarie, numai ca e foarte mica, usor de purtat si mereu la indemana. Ar fi interesant daca am putea transforma pe acelasi principiu si alte obiecte pe care le folosim zi de zi. Sa putem folosi o bricheta ca guma de sters, ascutitoare sau chiar cutit, o rama de ochelari pe post de betisoare de urechi sau bluetooth receiver sau un portofel pe post de sticky notes si card de cumparaturi. Ideea din spatele inovatiilor multifunctionale pare a fi simpla: creativitate pusa la incercare si foarte, foarte multa viziune outside the box.

Altfel cum ai putea sa-ti inchipui o bricheta ascutitoare sau un portofel-sticky notes, niste concepte simple dar care nu le trec prin cap celor care nu vad mai departe de simplul portofel sau clasica bricheta. Si tot ideile simple au dus si la aparitia multor obiecte care ne inconjoara-de exemplu, asa a aparut casetofonul, CD-ul, HDD-ul-cineva s-a gandit ce-ar fi daca am face asta ca sa ne ajute sa facem mai bine asta.

No comments:

Post a Comment