Importanta filtrarii apei

Mediul care ne inconjoara, natura, pamantul in toata maretia lui ne ofera ocazii incredibile de viata, de supravietuire si de fericire poate, toate in mod gratuit, fara absolut nicio conditie. Mama planeta, asa cum multi o numesc, nu face nimic altceva decat sa ne puna la dispozitie toate resursele pe care le are. Insa nu toti oamenii sunt fericiti sa traiasca in apropierea unei zone de apa potabila sau sa aiba parte de apa proaspata de munte, asa cum este de pilda in centrul tarii la noi. Unii trebuie sa aplice metode riguroase de filtrare apa, sa cheltuie enorm de multi bani pentru a putea trata cat de cat apa pe care sa o consume si sa o foloseasca in alte scopuri, deoarece - indiferent de sensul in care o folosim, apa are nevoie de curatare.

Daca ne spalam cu apa contaminata pe fata sau pe corp, cu siguranta ca pielea noastra va avea de suferit, iar daca facem mancare cu ea la fel, desi mai putin - deoarece prin fierbere majoritatea bacteriilor sunt distruse. O metoda foarte buna, clasica, de filtrare apa, era, cel putin in trecut, chiar fierberea apei de catre parinti, cel putin a celei destinate consumului de cei mici. O alta metoda era si mai este inca, lasarea apei la decantat, deci umpleti un vas mare si o lasati cateva zile, insa nici prea mult, dupa care puteti sa varsati apa in alt vas insa incet, fara a agita ceea ce s-a lasat la fund.

Totusi aceste metode clasice sunt de mult depasite de tehnologie dintr-un simplu motiv: oamenii  nu mai au timp in ziua de azi sa se centreze pe aceste procese ale caror rezultate pot fi obtinute destul de simplu prin intermediul unor filtre de apa, cu mici investitii financiare in functie de nevoile fiecaruia.

No comments:

Post a Comment